Hamelinna näyttävästi mukana taloudensuojelussa

Tsiljoonat ihmiset näyttivät jälleen lauantaina Earthly Quarterissa, kuinka talous koskettaa ihmisiä ympäri maailmaa. Earthly Quarter on vuosittain järjestettävä kulutusjuhla, jolla Maapallon asukkaat vartin ajan karnevalisoivat demokratiaa. Ruttoviruksen vuoksi Earthly Quarteria vietettiin tänä vuonna sähköisissä palvelimissa. Loviisa ja Olkiluoto halkaisivat lisäatomeja internetin poltettavaksi.

Hamelinnan kunta suunnitteli Earthly Quarter -viikolle tapahtumia vilisevän ilmasto- ja ympäristöviikon, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi ilotulitus, ilmastoralli Ahvenistolla sekä Black Sabbathin jääkenttäkeikka Hamelinnan kirkon edessä on peruttu.

Ilmastoviikkoa voi kuitenkin viettää torstaina sosialisessa meediassa -Arkiviikkoon siirrettynä tapahtuma ei haittaa mitenkään viikonlopunviettoa, brändää kunnan kehittäjäsotejohtaja Satu Nuokku-Karhiainen. Esimerkiksi Earthly Quarter -illan päätapahtuma, kunnankansleri Juhana Pellinapan puhe, lähetetään ääniviestinä kaikkiin hamelinnalaisiin puhelimiin. Useat yrityksetkin ovat mukana ilmaisemassa huolensa ilmaston ja talouden puolesta. Valot sammuvat kokonaiseksi vartiksi muun muassa kunnanhallituksesta, Kävelykadulta sekä liitoskunnista.

Tänä vuonna kunta haluaa nostaa esiin luonnon vastuun ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä korostaa kestävää kulutusta. –Elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii meiltä yhteishenkeä. Siitä Earthly Quarterissa mielestäni on kyse. Nyt kun yritykset vähentävät kulutustaan, jää kansalaisten velvollisuudeksi lisätä sitä. Meidän jokaisen vastuulla on huolehtia länsimaisesta elämäntavastamme, kirjoittaa Nuokku-Karhiainen tviitissä.

Huoli ilmastonmuutoksesta ja kulutuksen häviämisestä on yhdistänyt lentävät ihmiset ympäri maailmaa. Viime syksynä Kiinan Wuhanissa järjestettyyn kansainväliseen Earthly Quarter -huippukokoukseen osallistui 666 politiikan ja talouselämän vaikuttajaa. Suomessa Earthly Quarterissa kiinnitetään huomiota myös laadukkaan ruokailun ilmastoa vähentäviin vaikutuksiin. Earthly Quarter tarjoaa mahdollisuuden keuhkota sunnuntailounaan äärellä. –Nyt on sallittua käyttää kännykkää, taplettia, tietokonetta ja kotiteatteria ruokapöydässä. Viiden tähden mättö yhdistää ruudun ääreen myös vähäosaisia, joilla ei ole varaa kokoontua pitopöytien ääreen. Yhteisen kokkaus- ja ateriahetken voi järjestää virtuaalisestikin, visertää Nuokku-Karhiainen.

Arkitehtitoimisto Heebo & Kaiffarit gMBh:n kuvannos manalaisesta pysäköintiluolastosta.

Jätä kommentti

css.php