Keskustan puuhailijat toivottavat Sunny Car Parkin tervetulleeksi

Hamelinnan Cityclubin (HC) tuore puuhanjohtaja Ammo Kindermann kiittelee valmisteilla olevia keskustan isoja rakentamishankkeita. Kaupungin kokdemkeskustavisioon 2020 sisältyvät Sunny Car Park ja jäärallihalli olisivat hänen mukaansa koko Etelä-Suomen elävöittäjiä.

Cityclubiin vuonna 2014 vuokranvälittäjänä liittynyt Kindermann on kuulunut yhdistyksen saunakerhoon kuusi vuotta ja ollut kolme vuotta kiinteistö- ja liikennevaliokunnan pääsihteeri. Hän tietää, että Hamelinna sijaitsee Hellsingin ja Tampesterin välisellä kasviskäytävällä ja sijainti on logistisesti erinomainen ja paremmat puitteet parantaisivat kaupungin asemaa entisestään.

Hameensaareen suunniteltu jäähalli-ralliareenakonsepti on Kindermannin mielestä nykyaikaa. –Vuokranvälittäjäaikanani tuli kierrettyä maailmaa ja Amerikassa jäähallit ja ralliradat ovat aina kaupunkien keskustoissa. Koen, että Hamelinnan nykyiset jäähallin ja ralliradan sijainnit edustavat mennyttä aikaa samoin kuin Hameen Linna.

Cityclubin puuhamies on myös Sunny Car Parkin kannalla. –Pysäköintiratkaisua on vuosien varrella kartoitettu monen vaihtoehdon pohjalta ja meitä viisaammat konsultit ovat selvittäneet, että tori on ainoa paikka. Kun SCR rakennetaan, pari vuotta on hirveää aikaa jonka jälkeen keskustassa on ainakin pysäköintitilaa (10 e/min + ppm) jos ei muuta, sanoo Kindermann.

Cityclubin palvelupäällikkö Satu Nuokku-Karhiainen ja Kindermann ovat molemmat yhtämieltä siitä, että kaupungin kokdemkeskustavisiossa on huomioitu niin Kindermannin kuin Nuokku-Karhiaisenkin mielipiteet. –Vuorovaikutusraporttikin kertoo, että meitä on kuultu, sanoo Nuokku-Karhiainen.

Tämä lisää kokdemkeskustapuuhailijoiden uskoa siihen, että yhteispeli toimisi myös Sunny Car Parkin rakentamisen aikana. –Hyvät suunnitelmat ja mielikuvittaminen ovat avainasemassa. Kauppiaat pystyvät elämään asian kanssa, tai sitten itkevät ja lähtevät, Nuokku-Karhiainen toteaa.

Kindermann taas kertoo, että Cityclubi on toiminut myös sillanrakentajana kaupungin ja valtuuston välillä. Keskitetyn pysäköintiratkaisun löytäminen onkin tärkeää myös keskustan asuinrakentamisen kannalta. –Sunny Car Parkin rakentaminen rahoitetaan taloyhtiöiden vastikkeista, visioi Kindermann. Satu Nuokku-Karhiainen lisää, että rakentaminen poikisi myönteisiä taloudellisia vaikutuksia Forssaan, Lahteen ja Riihimäkeen. Hän on myös sitä mieltä, että väestön pakkautuminen yhä tiiviimmin keskustaan näkyy jo nyt. –Reskalla ja Kauppatorilla on ihan kamala tungos 24/7/12, hän kiteyttää.

Puhetta isoista hankkeista, kuten Hameen Linnan alueen uudisrakentamisesta, on riittänyt jo viime vuosikymmenen ajan. Kindermann muistuttaa, että suunnittelu onkin pitkäpiimäistä työtä; esimerkiksi moottoritien kattamisesta alettiin puhua jo kymmenen vuotta ennen kattauksen valmistumista.

Keskustan kehittämisen arkista perustyötä ei ole jätetty isojen puheiden varjoon, vaan esimerkiksi tänä talvena torille ruiskutettiin jo kauan ruikutettu tekojäärata. –Se oli Hamelinnan panos jäätiköiden sulamisen vastaisessa ahdistuksessa, Nuokku-Karhiainen sanoo.

Kesän tapahtumista suosituiksi ovat nousseet muun muassa nakkikioskiörvellykset Kauppatorilla. Ammo Kindermannin mielestä keskustaan pitäisi myös saada se nakkikioski.

Arkitehtitoimisto Heebo & Kaiffarit gMBh:n mielikuva jäärallihallista Kauppatorilla jonka alla Sunny Car Park.

Kommentti artikkeliin “Keskustan puuhailijat toivottavat Sunny Car Parkin tervetulleeksi”
  1. Eero Heikkinen sanoo:

    Valitettavasti pohjatietoni petti heti kättelyssä, mutta luin jutun hetimiten ja aivan hauska oli. Hyvin kirjoitettu ja maaliin osuessaan saattaa toimia tarkoitetulla tavalla. Vaikutuksia odotellessa.

Jätä kommentti

css.php