Hamelinna lopettaa etsinnät viinatontilla

Hamelinna Oy on ilmoittanut lopettavansa jo vuosia jatkuneet viinalähteen etsinnät kunnan pohjoispuolisella suolla. Alueelle suunnitellun Euroopan suurimman viinakaupan keskuksen Drink Drunk Centerin kutistuttua haaveeksi viinalammikosta on jättioperaatiossa kuluvan syksyn aikana etsitty maanalaista lähdettä. Kunta supisti etsintöjä torstaina. Kaikki etsintään varatut paukut on juotu.

Etsintätoimet maa-alueella alkoivat vuosia sitten sen jälkeen, kun kunta sai uskottavina pitämiään vinkkejä kannattavasta liiketoiminnasta. Julkisuudessa on epäilty, että alueella olisi liikkunut lambialainen huijauskirje. Tiedotustilaisuudessa kunnankansleri Juhana Pellinapa kertoi, että kunta ei kaupan kariutumisessa hävinnyt yhtään mitään, sillä se käytti hamkkeeseen vain veronmaksajien rahoja. -Kyseessä on uusiutuva luonnonvara. Verotuloja tulee joka vuosi lisää niin, ettei tiedä minne se kaikki tungetaan.

Toimistojohtaja Olavi Ivalo kunnan haahoitusosastolta säestää kunnankansleria. -Viinakaivos peitetään maa-aineksilla, jotka tuodaan rakenteilla olevan Hämeen Hässäkkäparkin alta. Matala-aktiivista jätemaata on sen verran, että siitä saadaan aikaiseksi moottoritielle näkyvä kunnan brändin henkinen maamerkki. Haahoitusosasto on kaavoittanut mäelle nukkumalähiön, joka on nimetty Drink Drunk Centerin muistoa kunnioittaen Runkelinmäeksi.

Vaikka Drink Drunk Centerille näin muodoin kertaheitolla pannaan lopullinen piste, ei se kunnankanslerin mukaan tarkoita, etteikö piikki olisi auki jos hamke sattuu heräämään henkiin. Tapaukseen liittyvät asiakirjat ovat näytteillä kunnan haahoitusosaston kellarissa lukitun arkistokaapin alimmassa laatikossa käytöstä poistetussa vessassa, jonka ovessa lukee ”Varokaa jepardia”.

Drink Drunk Center -tontilta löytyi viime torstaina vain Anonyymeiltä Alkoholisteilta (ANAL) unohtunut pahvilaatikko.

Jätä kommentti

css.php