Hämeen Hässäkkäpark askelen lähempänä toteutumista

Hamelinnan kunnankansleri Juhana Pellinapa uskoo Hämeen Hässäkkäparkin toteutumiseen. Kunnankansleri on neuvotellut maakaupoista Moonlight Trading Companyn kanssa.

Hamelinnaan on suunniteltu suurta pippalo- ja hässäkkäaluetta, jonne mahtuisi kerralla jopa tsiljoona ihmistä. Hamketta varten perustetun Hame Event Horizont -hamkkeen (HEH) kariutumiesta huolimatta suunnitelma elää omaa elämäänsä. Kunnankansleri Pellinapa kertoo, että neuvottelut asiaa junailevan konsulttitoimisto Moonlight Trading Companyn (MOT) kanssa ovat edenneet hyvin. -Nyt käytännössä neuvotellaan siitä, että syntyykö maakauppa tässä lähiaikoina, ihan lähipäivinä vai mitä tapahtuu, sanoo Pellinapa. -Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että me olemme MOT:n kanssa päässeet aika paljon lähemmäksi tästä hintakysymyksestä. Koulujen sulkemisista on vapautunut runsaasti pääomaa ja kunnan yhtiöistä on aina irrotettavissa virtuaalikassavirtaa, joten kunta pystyy maksamaan MOT:n vaatiman hinnan vaikka viivästyskorkoineen. Nämä muut puistoon liittyvät valmistelut, kuten tarvetilan luominen, ovat edenneet hiukan hitaammin, kertoo Pellinapa.

Pellinapa muistuttaa, että Hässäkkäparkia koskevilla ratkaisuilla on hirmuinen kiire, jos alueelle halutaan toimintaa jo jouluksi. Hämäläiset hässäkänjärjestäjät alkavat kohta lyödä lukkoon tapahtumakalentereita. -Nyt pitkästä aikaa tuntuu siltä, että siihen löytyy sellainen realisismi, että jos tämän toiminnan pyörittämiseen saadaan varmuus ja saadaan varmuus myös siitä, että sinne myös on tulossa näitä tapahtumia, jos tämä rakenne on kunnossa, niin uskon, että siihen on aika hyvätkin mahdollisuudet, hän muotoilee.

Kaikki selvitykset muun muassa vanhan saha-alueen pintamaan laadusta ja tapahtumista aiheutuvista meluista on tehty kaikessa hiljaisuudessa jo viime talvena. Melua ei todettu ja saastunut pintamaa aiotaan eristää lyijykatteella. Pellinapa pitää Hamelinnan valttikorttina erityisesti hyviä liikenneyhteyksiä, jotka puuttuvat esimerkiksi Lammilta ja Rengolta: Hamelinnasta pääsee nopeasti esimerkiksi Hellsinkiin ja Tamperkeleeseen. Pelkästään konsertteja varten Hässäkkäparkia (HPK) ei rakenneta, vaan Pellinapa painottaa, että HPK:hon tulee myös esimerkiksi mopourheilurata.

Asia tuodaan torstain kunnanhallituksen kokoukseen esityslistan ulkopuolelta, hän kertoo. Tämän jälkeen konsultti ottaa yhteyttä maanomistajiin ja veronmaksajiin.

Digitaalinen havainnekuva Hässäkästä. Kuva: Arkitehtitoimisto Heebo & Kaiffarit gMBh.

Jätä kommentti

css.php