Hamelinna on pantava verolle

Yrittäjien ja työläisten korkea verotus on pahin talouskasvun este, muistutti liikemies henkeen ja vereen Cashimir Gylden torstaina kunnan budjettiseminaarissa pitämässään standup-alustuksessa.

-Vapaa-ajalla on arvoa. Itse asiassa se on ainoa verottamaton hyödyke. Miksei sitä veroteta? Gyldenin mielestä vapaa-aikavero neutraloisi taloudelliset päätökset, joita kunnanhallinto tekee. –Jos työstä ja vapaa-ajasta ei jää mitään käteen verotuksen jälkeen, niin silloin ovat katteet kohdillaan, hän muistutti.

”Downshiftaaminen” on Gyldenin mukaan ”nykyajan natsikommunismia”. –Saa työskennellä vähemmän, mutta silloin pitää hyväksyä korkeampi verotaso, hän totesi. Gyldenin laskelmien mukaan vain naurusaarelaiset tekevät vähemmän töitä kuin suomalaiset. –Mutta naurulaisilla on sontaa jota myydä ja he ovat muutenkin fiksumpia.

Suomalaiset tekevät töitä noin 150 tuntia vuodessa. Tämä ei kunnankansleri Juhana Pellinapan mukaan olisi vielä ongelma, mutta ongelmaksi se muuttuu kun töitä tehdään vain kymmenen vuotta ennen sairaseläkettä. -Kiinalaiset tekevät töitä 70-80 vuotta. Tästä syystä Kiina onkin 2000-luvun Nokia, hän muistutti.

Hamelinna aikookin ensi vuonna verottaa vapaa-ajasta. Rahaa kilahtaisi kaupungin kassaan näin tsiljoonaa ekua lisää. Pellinapa ehdottaa, että Hamelinna Oy korottaa veroprosentin 42:een.

Kommentti artikkeliin “Hamelinna on pantava verolle”
  1. Riitta Nyqvist sanoo:

    Karwin, olisit Finlandia-palkinto-ehdokkaani, jos saisin päättää..
    Valitettavasti en kuulu siihen pieneen piiriin, jossa nämä asiat on päätetty jo etukäteen.
    T. Riitta

Jätä kommentti

css.php