Hamelinnaan suunniteltu viinatalo litistyi pohjalukemiin

Hamelinnaan suunnitellun 666-kerroksisen Drink Drunk Center -viinatalon kerroksia on jatkosuunnitelmassa karsittu 999:llä. Samalla maamerkiksi aiotun rakennuksen korkein osa litistyy maan alle.

-Tämäntyyppisissä hamkkeissa on yleinen totuus, että ainakin murto-osan tiloista pitäisi olla vuokrattu, ennen kuin rakennustyöt voivat alkaa. Jatkoselvitykset osoittivat, että 666-kerroksinen rakennus ei tässä tapauksessa ollut realistinen, valottaa mammuttimaisen hamkkeen myyntipäällikkö Cashimir Gylden.

-Tiloista ehdittiin kuitenkin jo vuokrata 1,2 promillea, ja vuokravakuuksien maksamiseksi joudumme kaivamaan paikalle kymmenen metriä syvän montun ja myymään maa-ainekset, sanoo Gylden.

Rakennustyöt alkoivat kesällä

Maan kaivaminen Hamelinnan alta alkoi kesälomien aikaan. -Homma saatiin luikkaasti alkuun kun vihreät olivat kesälaitumilla pipertämässä, hykertelee Gylden.

Soranotto viinamäen tontilla ulottuu pohjavedenpinnan alapuolelle. Näinollen paikalle rakennetaan viinalampi. Gylden ei vielä paljasta mitä viinamerkkejä lampeen kipataan. Vallitseva taloustilanne ei myyntimiestä pelota.

-Kyllä se lisähaastetta tuo mutta ei tätä hamketta kaada. Tämä on pitkäaikainen investointi, ja on itse asiassa eduksi, että pääsimme aloittamaan rakennustyöt nyt matalasuhdanteen aikaan. Työvoima on halpaa. Sitten kun rakennus on valmis, työläiset ovat rikastuneet, heillä on varaa ostaa viinaa ja meillä on jälleen noususuhdanne, ennustaa Gylden.

Drink Drunk Centerillä on yhteistyökumppanina Aalto-Ammattikorkeakoulu. AA haluaa viinalampeen aaltoenergian hyödyntämistä tutkivan ”boozing lab” -laboratorion. Viinalampi aiotaan varustaa viimeisimmällä huoltotekniikalla. Mäskit läjitetään Parolan ja Turengin päälle. Viinalampi valmistunee vuonna 2042 ja tulee maksamaan arviolta tsiljoona ekua.


Arkitehtitoimisto Heebo & Kaiffarit Okyn laatima digitaalinen visio viinalammesta.

6 kommenttia artikkeliin “Hamelinnaan suunniteltu viinatalo litistyi pohjalukemiin”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Goodman olet tuleva nobelisti.
  Riitta kiittää..

 2. Jur.kand. sanoo:

  Astu tuon iänikuisen perusS-vihaaja Tervon tilalle Uutisvuodatukseen tai tyrkytä omaa pakinaasi viikottaiseen Stillerin Pressiklubiin. Saisivat muutkin nauraa iltapuhteellaan ja saataisiin maalaisantiakin väliin täältä muinaisesta Etelä-Suomen mahtikaupupungista.

 3. Leo Leppänen sanoo:

  Mr Hyvä Mies

  Voisitko ilmoittaa minulle, kenen puoleen (Innoparkissa, Kehkessä…?) pitää kääntyä, jotta saisin vuokratuksi Viinatalon kellarikerroksista tilavan viinivaraston? On meinaan tulossa niin paljon erilaisista jääkiekko-, vaali- ym. vedoista Lepaan Annaa, jotta on pakko hankkia iso, viileä varasto. Olisi hyvä, jos se sijaitsisi niin syvällä maan alla, jotta lämpötila olisi sopiva ilman sähköistä viilentämistä. Vuokravakuudeksi annan Pohjolan johdannaisia pitkällä sopimusajalla.

 4. Teija Arvidsson sanoo:

  Kiitos viikon parhaista nauruista! Hervotonta tekstiä 🙂

 5. Heikki Koskela sanoo:

  Tervehdys!
  Jos kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi, niin eikös meidän bkt pystyyn kääntyisi tralalaa…
  Ja Lexa, Kerho nousee vielä sijalle seitsemän, ja Kiinan keisari ei pääse toiselle kierrokselle. Muuten Lepaalla voi paukuttaa golfia ilman mitään korttia. Setti palloja maksaa pari euroa, ja pojat keräävät ne pois. Kokeillaanko ensi kesänä?
  Tralalaa, tralalaa t. Hessu K.

 6. Leo Leppänen sanoo:

  En harrasta golfia. Siinä ei ole mitään kiinnostavaa, ei edes jatsahtavaa.

  Lakiemme mukaan Kiinan keisari ei voi päästä Suomen pressan vaalien toiselle kiekalle, mutta Mooses Lipponen Savon mafian edustajana menee sinne kirkkaasti ensi tammikuussa.

  En luota kansankynttilöihin jääkiekkovalmenjana ja valtiovarainmisterinä. Yhdistys HPK on vaarassa jäädä liigan mölliksi. Konkurssikaan ei ole kaukana. Iisakin olisi syytä tilata Karilta erityinen tarkastus, koska HPK on tärkeä osa kaupungin imagosta.

Jätä kommentti

css.php