Salaisille jutuille ziljoonalla bunkkeri Hamelinnaan

Hamelinna saa jälleen uuden tuhansien miljoonien rakennusmoolokin. Asuntomessualueen takapihalle rakennetaan kaupungin tarvitsemia turvaluokiteltuja suojatyöpaikkoja. Suunnittelemisen on arvioitu maksavan ziljoonaa ekua. Luvituslautakunta käsitteli suojatilan rakentamista eilen.
Loppusijoitusvaraston ajotunneli sijoitetaan liito-oravien suojelualueelle, samoin kuin käyttäjien tarvitsemat vöyräät työtilat autotalleineen. Varsinainen toiminta on turvaluokiteltua ja säteilyturvalain perusteella salassa pidettävää. Uusi toiminta tuo myös tuhansia salaisia työpaikkoja kuntaan.
-Me voitimme sijoituspaikkakilpailun. Hamelinna ei ollut ainoa sijoituspaikka valmistelun alkuvaiheessa, kisassa vahvoilla oli myös Telajärvi, tunnustaa Hamelinna Oy:n business manager Satu Nuokku-Karhiainen. Hamelinna Oy toivoo uuden toiminnan tuovan myös elinvoimaisuutta asuntomessualueelle, joka oli jo vaipumassa lohduttomuuden isoon suohon.
-Meidän etumme on tietysti se, että kuntakeskus on logistisesti keskeisellä paikalla globaalilla maailmankartalla ja tässä on hyvät yhteydet Tukholmasta Vladivostokiin, niin internetissä kuin webissäkin, Nuokku-Karhiainen päivittelee Hamelinnan Farcebook-sivulla.
Kallioperä oli sopivaa ”Ö-files luolalle”
Kymppitieltä Hevonkuuseen johtavan tien lähelle rakennettava kalliobunkkerin paikka valikoitui kun vuokranvälittäjä Ammo Kinderman Copycat Companystä tarjosi kaupungille edullista sopimusta Gyldenin kartanon maista. -Tutkimusselvitykset osoittivat, että Hevonkukkula on hyvä kallioperältään ja toisaalta se on myös hyvällä paikalla lähellä keskustaa mutta kuitenkin niin kaukana, suitsuttaa Kinderman.
Suurmaanomistaja Cashimir Gyldenillä ei ole mitään tietoa hankkeesta. -Va fö’ finn menar det här? Jag har ingen tieto!
Työt voitiin kuitenkin aloittaa koska kaupunginlakimiehen mukaan lautakunnan päätös on sitova ja lainmukainen. Bunkkeriin on aikomus säilöä Loviisan Hästholmesin uraanivoimalajätteen lisäksi Hamelinna Oy:n hallinnon ja lautakuntien paperit sekä Partia Hold’em Oy:n lahjatavaravarasto.
–Saimme napattua puolet Suomen uraanijätekaupasta, ja seuraava askel on neuvotella tänne myös Eurojoen plutoniumit. Kun rakennustyöt saadaan valmiiksi, paikallisten asukkaitten kannattaa alkaa käyttää foliohattuja, koska säteilytasot alueella ylittävät reippaasti kaiken tähän asti Hamelinnassa havaitun säteilyn, hehkuttaa sädehtivä Nuokku-Karhiainen.
Tavoitteena on se, että uusi toiminta tuo lisää globaalia huomiota Hamelinnan hallintomallille. Myös lähellä käynnistyvä Angerkosken kerrostalolähiön poikkeusluvitus lisää palvelutarvetta. Rakentamisessa pyritään siihen, että se häiritsee ympäristöä mahdollisimman vähän. Työmaaliikenne Hamelinnan kuntakeskuksen kohdalla on ohjattu kulkemaan rautatiesillan ja moottoritien siltojen kautta.
Loppusijoituspaikan rakennustyöt alkoivat alkuvuodesta.Loppusijoitusbunkkeri
Arkitehtitoimisto Heebo & Kaiffarit Oky:n laatima digitaalinen havainnekuva loppusijoitusbunkkerista.
Kommentti artikkeliin “Salaisille jutuille ziljoonalla bunkkeri Hamelinnaan”
  1. Suunnittelupäällikkö sanoo:

    Artikkelisi ovat asiantuntevan oloisia ja avaavat taustakähmintää kansalle. Toimistomme väen mielestä näyttää kuitenkin siltä että dikitaalisissa avannepiirroksissasi on aina tuo sama Siwasta haettu pahvilaatikko.

Jätä kommentti

css.php