Uutisia Telajärveltä

Vetelä nautti helteestä täysin siemauksin

Apulaiskunnanjohtaja Kalervo Vetelä.

Telajärven kunnan johto on palannut lomilta. Apulaiskunnanjohtaja Kalervo Vetelän kesä on ollut hieno. Seuraavaksi on edessä ensi vuoden talousarvailun valmistelu. Telajärven plutoniumjalostamo on Vetelän mukaan realismia.

Kalervo Vetelä tunnustaa nauttineensa tavattoman paljon ennätyslämpimästä kesästä, josta huomattavan osan hän on viettänyt leppoisasti mökillä Telajärven rantamilla – ja golfkentällä.
– Kesä on ollut tavattoman hieno. Telajärvi on ollut kauneimmillaan ja torilla on näkynyt kaiken aikaa tavattoman paljon ihmisiä, kun tapahtumiakin on järjestetty myös keskustassa erittäin vilkkaasti pitkin kesää. Myös matkailijat ovat kaikesta päätellen löytäneet mainiosti kirkonkylän. Kalervo Vetelä muistuttaa, että matkailuun liittyvät elinkeinot ovat työllistäjänä alueen kakkosena heti ydinjäteteollisuuden jälkeen.

Vetelä palasi viime maanantaina töihin kuuden kuukauden vapaalta, josta vajaat kuusi kuukautta oli vuosilomaa ja kaksi päivää kunnan säästötoimien mukaista kannustevapaata.
–Kannatan ehdottomasti lomien pitämistä putkeen, jolloin töistä pääsee kunnolla irrottautumaan.
Kesää ei saa Vetelän mielestä ohjelmoida täyteen, vaan aikaa pitää jäädä myös joutenoloon.

Syksy alkaa maanantaina

Ensimmäisen kesäisen työviikon jälkeen maanantaina alkaa syksy, kun kunnanhallitus kokoontuu ensimmäisen kerran lomien jälkeen. Alkavan syksyn pääaihe on tulevan vuoden talousarvailun valmistelu.
–Linja on varmasti tiukka, kun pyritään nollakasvuun eli vuoden 1500 tasoon. Kalervo Vetelä näkee kunnan talouskurjuuden keskellä valoisaa vireyttä.
–Tonttikysyntä niin teollisuus- kuin omakotirakentamisessakin on tavattoman vilkasta. Kalervo Vetelän mukaan kunta pyrkii vastaamaan omakotitonttien kysyntään. Valmisteilla on parhaillaan uusia alueita entisten jatkeeksi: itäpuolella, lännessä sekä lisäksi sillä välillä.
–Kaikki ovat hyviä kohteita, vakuuttaa Vetelä ja muistuttaa, että tonttitarjontaa on myös naapurikuntien puolella ja Helsingissä. Teollisuus- ja liikerakentamisessa on kaupungissa suunnitteilla ja jo rakenteillakin useita hulvattomia hankkeita.

”Telajärven plutoniumtehdas realismia”

Telajärven hiekkarannalle kaavailtu plutoniumjalostamo  on apulaiskunnanjohtaja Kalervo Vetelän mukaan ”oikeasti realismia”.
–Esisopimus on tulossa 6. syyskuuta valtuustoon. Kunta on pitänyt paikasta Vetelän mukaan tietoisesti kiinni, koska se on poikkeuksellisen hyvä. Myös kirkonkylän kattamisesta pleksilasilla on tulossa totta.
–Hanke etenee hyvällä mallilla sekä suunnittelu- että sopimuspuolella.

 

Verkkokeskustelu jää arvoonsa

Loman aikana Vetelä seurailee sähköpostiaan, mutta ei orjallisesti. Verkon keskustelupalstat saavat olla rauhassa.
–Jätän nimettömän keskustelun omaan arvoonsa, mutta esimerkiksi sähköposteihin pyrin vastaamaan, kun tiedän, kenen kanssa keskustelen. Kunnan johdon linja on yleisönosastokirjoitteluun sellainen, että nimimerkkikirjoituksia ei yleensä kommentoida, mutta omalla nimellä esitettyyn kehuun ja kysymyksiin pyritään vastaamaan. Vetelä saa kuntalaisilta usein suoraa palautetta, joka on tavattoman usein asiallista, eikä edes läheskään aina negatiivista.
–Hyvä esimerkki on rantareitti, joka saa jatkuvasti kiitoksia. Vetelä kehuu rantapuiston uusittavaa ilmettä, joka on aikaisempaa avarampi. Siitä tulee hieno. Kirkonkylän pitää näyttää taajamalta, ja rantapuisto on meidän julkisivuamme, jota plutoniumtehdas vielä korostaa.
Vetelä tuntee myös uuden Telajärvi-talon päänäyttämötyömaan ongelmat, joista on hänen mukaansa kuitenkin selvitty hyvin. Hän on varma, että myös Telatalossa lopputulos on tavattoman hieno.

Lisää aiheen vierestä:

http://www.telajarvi.net

Jätä kommentti

css.php