Hamelinnaan perustetaan Euroopan suurin viinakaupan keskus

Koheltamiskeskus Osakeyhtiö (KOHKO) on kaikessa hiljaisuudessa kartoittanut yhdessä kunnan kanssa erilaisia ratkaisuja linnan alueen hyödyntämiseksi. Ehdotusten joukosta ykkösvaihtoehdoksi nousi alueen keskittäminen alkoholikaupalle. Kunnallismafia hyväksyi viime vuonna kulissien takana sopimuksen viinakaupan keskuksen perustamiseksi linnan paikalle. Hanke tarkoittaa Euroopan suurimman alkoholikaupan keskuksen sijoittumista Hamelinnaan. Alustava kustannustaso on 42 ziljoonaa ekua.

Linnan viinamaailman, työnimeltään Drink Drunk Centerin sijoittuminen Hamelinnaan perustuu kunnan sijaintiin ja väkimäärään; 150 kilometrin säteellä linnasta asuu noin kaksi miljardia ihmistä – kunnassa on Suomen väestöllinen juomispiste.

Alkoholikauppaa on vaivannut tarpeeksi suurien tonttujen puute, mutta Hamelinnan kunnallismafiasta heitä löytyy. Lisäksi moottoritien ja V*****veden välistä löytyy viinakeskukselle sopiva raunioalue, josta saadaan riittävästi paikoitustilaa rattijuopoille.

–Tontti on ihanteellinen sekä kokonsa että sijaintinsa puolesta. Sille mahtuu noin 30 000 pysäköintipaikkaa ja rakennukseen tulee noin miljoona kerrosneliötä. Keskukseen tulee vuokralle noin kymmenen alkoholien maahantuojaa ja diileriä, noin kertoo KOHKOn toimistojohtaja Olavi Ivalo.

Alkoholikauppoja varten rakennetaan pilvilinnanpiirtäjä, joka vastaa korkeudeltaan 666-kerroksista juoma-automaattia. Viinamaailmaan tulee sijoittumaan paljon muutakin kuin eri brändien alkoholimyymälät, sillä tarkoitus on palvella asiakkaita kaikessa juopotteluun ja kunnalliskoheltamiseen liittyvässä sekä tarjota oheispalveluina kuppilapalveluita ja suunnitteilla on esimerkiksi nuorten oma läträämiskaupunki Boozemaa, jossa on pullomeri.

–Suomeen on pitkään kehitetty ja yritetty soveltaa yhtenäistä systeemipuulaakia, mutta hankkeet ovat kariutuneet aina pienten sahdinvalmistajien sooloiluun. Toiminnat viinakaupassa ovat nyt hajallaan pitkin maaseudun puoluetta. Kiinnostus alkoholia kohtaan on aina kuitenkin vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta hyvä. Tämän kokoinen hanke herättää ulkomaisten kapitalistien kiinnostuksen, kertoo hankkeesta vastaava COO Cashimir Gylden Moonlight Trading Ltd:stä.

Viinakeskuksen vaikuttavuus alueella on järisyttävä monessa suhteessa. Oheispalveluineen se tulisi työllistämään noin 4 000 poliisia. Liikevaihdoltaan keskuksen on arvioitu saavuttavan ainakin miljardi miljardia ekua. Vaikutukset koskevat myös verotuloja, matkailua, kaupan vetovoimaa, elintarvikekauppaa, nappikauppaa, anekauppaa, rahantuloa, kunnan imagoa, asumista, auringonpaistetta, rahaa, euroviisuvoittoja, kunnan brändiä, rahaa, kunnan mainetta ja rahaa. Lisäksi kunnan ei tarvitse maksaa tontin myymisestä kovinkaan paljoa yllämainittuun lukuun suhteutettuna.
Euroboozeland

Arkitehtitoimisto Heebo & Kaiffarit gMBh:n laatima digitaalinen havainnekuva maanpäällisestä viinaparatiisista.

2 kommenttia artikkeliin “Hamelinnaan perustetaan Euroopan suurin viinakaupan keskus”
  1. arjaajatus sanoo:

    Kiitos nauruista!

  2. Inkeri sanoo:

    Tarina hakkaa hulvattomuudessaan sen Iltalypsyn tms tv-naurattajateeskentelijän Teri Karvon. Alapa kirjoittaa kilparomaania jo itsensä tyhjiin ammentaneelle, kepuvihaaja, demari Teri Karvolle joulumarkkinoille. Jospa Herlinin poika Teos Oy:stä kustantaisi.

Jätä kommentti

css.php